Heb je ooit ervaren dat het beeldscherm van je Samsung Galaxy telefoon niet meer automatisch draait? Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je het apparaat kantelt en het scherm niet meebeweegt. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen beschikbaar voor dit probleem, en we gaan stap voor stap uitleggen hoe je het probleem kunt oplossen.
Ga snel naar
Samsung Galaxy telefoon beeld draait niet meer automatisch?
Heb je problemen met het automatisch draaien van het scherm op je Samsung Galaxy telefoon? Geen zorgen. Dit zijn enkele oplossingen die je kunnen helpen het probleem op te lossen.
1. Controleer de schermrotatie-instellingen
Mogelijk is de automatische schermrotatie-instelling uitgeschakeld. Ga naar de instellingen van je Samsung Galaxy telefoon en controleer of de schermrotatie-instelling is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, schakel het dan in en controleer of het probleem is opgelost.
2. Reinig de sensor
Het kan zijn dat de sensor die verantwoordelijk is voor de automatische schermrotatie bedekt is met vuil of stof. Maak de sensor voorzichtig schoon met een zachte doek en controleer of de automatische schermrotatie weer werkt.
3. Start de telefoon opnieuw op
Een veelvoorkomende oplossing voor technische problemen is om de telefoon opnieuw op te starten. Druk op de aan/uit-knop en klik op ‘opnieuw opstarten’. Controleer na het opnieuw opstarten of de automatische schermrotatie werkt.
4. Controleer of er updates zijn
Zorg ervoor dat je Samsung Galaxy telefoon up-to-date is. Ga naar de instellingen en controleer of er updates beschikbaar zijn. Installeer de updates en controleer of het probleem is opgelost.
5. Schakel de ontwikkelaarsopties in
Misschien moet de ontwikkelaarsoptie ‘Automatisch draaien’ worden ingeschakeld. Ga naar de instellingen, klik op ‘Over telefoon’ en tik zeven keer op ‘Buildnummer’ om de ontwikkelaarsopties in te schakelen. Ga vervolgens naar de ontwikkelaarsopties en schakel ‘Automatisch draaien’ in.
6. Fabrieksinstellingen herstellen
Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kan het herstellen van de fabrieksinstellingen helpen. Maak echter wel een back-up van al je belangrijke bestanden voordat je dit doet. Ga naar de instellingen, klik op ‘Back-up en reset’, en klik op ‘Fabrieksinstellingen terugzetten’. Selecteer vervolgens ‘Alles wissen’ en wacht tot de telefoon is teruggezet naar de fabrieksinstellingen.
Mogelijke oorzaken
- Gyro sensor is beschadigd
- Gyro sensor is uitgeschakeld in instellingen
- Software-update heeft de functionaliteit beïnvloed
- Telefoon is fysiek beschadigd, waardoor de gyro sensor niet werkt
- Beeldrotatie is uitgeschakeld in de relevante app-instellingen
- Battery Saver-modus beïnvloedt het automatisch draaien van het scherm
Wat te doen als niets helpt
Als je zelf het probleem met het automatisch draaien van het beeld op je Samsung Galaxy niet kunt oplossen, zijn er gelukkig nog een aantal opties voor je om te proberen.
Ten eerste kun je proberen om de telefoon opnieuw op te starten. Haal de batterij uit de telefoon, wacht een aantal seconden, en plaats de batterij weer terug en start de telefoon opnieuw op. Dit kan soms het probleem oplossen.
Als dit niet werkt, ga dan naar de instellingen van de telefoon en controleer of de optie “Automatisch draaien van scherm” is ingesteld op “Aan”. Als deze optie uit staat, zet hem dan aan.
Als ook dit niet werkt, kun je proberen om de fabrieksinstellingen van de telefoon te herstellen. Hiermee worden alle instellingen van de telefoon teruggezet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Houd er wel rekening mee dat je hierbij alle persoonlijke gegevens van de telefoon zult verliezen, dus zorg ervoor dat je een back-up maakt van je belangrijke bestanden voordat je dit doet.
Als geen van deze opties werken, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van Samsung. Zij kunnen je verder helpen bij het oplossen van het probleem en je eventueel doorverwijzen naar een servicepunt. We hopen dat je snel een oplossing vindt voor het probleem met het automatisch draaien van het scherm op je Samsung Galaxy telefoon.